Kamu işçileri için yeniden zam pazarlığı

Yüz binlerce kamu işçisinin zam pazarlığında işçi, hükümetten yeni teklif bekliyor. Türk-İş ve Hak-iş, hükümetin yüzde 9 artı 5’lik önerisini kabul etmemişti. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam için konfederasyonlar taleplerini 26 Temmuz’da açıklayacak.

Kamu işçileri için yeniden zam pazarlığı

Kamuişçileri ve memurların maaşlarına yapılacak zamlar için gözler Ağustos başında yapılacak görüşmelere çevrildi.

700 binden fazla kamu işçisi için toplu sözleşme görüşmeleri süreci 31 Mayıs’ta başladı. Türk-İş ve Hak-İş bu yıl masada birlikte hareket etme kararı aldı. İki konfederasyon, en düşük brüt ücretin 4 bin 800 liraya yükseltilmesini talep etti.

Hükümet ise 8 Temmuz'da ilk 6 ay için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı teklif etti.

Hükümetin teklifinin talepleri karşılamadığını belirten işçi tarafı teklifi reddetti. Kurban Bayramı dolayısıyla ara verilen zam pazarlığı bu hafta yeniden başlayacak. Hükümetin yeni zam teklifini bu hafta sunması bekleniyor.

MEMUR MAAŞLARINA ZAM YAPILACAK

2 Ağustos’a kadar kamu işçileri için zam pazarlığı tamamlanacak. 5 Ağustos itibarıyla ise memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam için görüşmeler başlayacak.

KONFEDERASYONLAR ZAM TALEPLERİNİ 26 TEMMUZ’DA AÇIKLAYACAK

Bu yıl sadece işçi konfederasyonları değil, memur konfederasyonları da masada ortak hareket etme kararı aldı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, zam taleplerini 26 Temmuz Pazartesi günü açıklayacak.

Son yapılan zam pazarlığında taraflar anlaşamamış, zam kararını Yüksek Hakem Kurulu karar vermişti.

# zam # hükümet # Kamu # türkiş # işçi # memur # hakiş # memursen # zam pazarlığı # kamu işçisi zam # memur emeklisi # işçi zam # kamu işçisi zam pazarlığı # Türkiye KAMUSEN