Yunanistan'a 200. yıl mesajı: Türkiye Adalar Denizi'nde 9 aylık atış eğitimi ilan etti

Türkiye Adalar Denizi'nde 9 ay boyunca atış eğitimi yapacağını duyurdu. Türkiye'nin peş peşe yayımladığı üç uzun süreli Navtex, Yunanistan medyasında rahatsızlık yarattı. Karar Yunanistan'a '200. yıl mesajı' olarak yorumlandı.

Yunanistan'a 200. yıl mesajı: Türkiye Adalar Denizi'nde 9 aylık atış eğitimi ilan etti

Türkiye ve Yunanistan 61. tur görüşmeler için 25 Ocak'ta masaya oturacak. Ankara, ön görüşmeler öncesinde Adalar Denizi için üç Navtex ilan etti. Atina'da gerilim yüksek.

Türk Donanması, Adalar Denizi'ndeki üç farklı bölgede, 16 Ocak-14 Haziran ve 16 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında fiili atış eğitimi icra edecek.

Türkiye Adalar Denizi'nde ilan ettiği Navtex'lerle Yunanistan'ın hukuksuz tezlerini de çöpe atıyor. Navtex alanları İskiri ve Athos açıkları ile Nakşa-Batnoz arasını kapsıyor.

Yunan medyası Türkiye'nin yeni hamlesini tepkiyle karşıladı. "Türkiye sınırları aştı", "Ege'ye Türk kilidi", "İkinci şans verenler, tekrar düşünsünler" başlıkları Yunan sitelerinde yer aldı.

Atina, Yunan bağımsızlığının yıldönümü olarak kabul edilen 25 Mart 1821'in 200. yıldönümü için bir dizi hazırlık yapıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin 9 ay boyunca Adalar Denizi için Navtex ilan etmesi, Yunanistan'a 200. yıl mesajı olarak da yorumlandı.

# ankara # türkiye # yunanistan # eğitim # Atina # Navtex # adalar denizi