54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

F tipi hakim ve savcılar hakkındaki ilk kumpas iddianamesi kabul edildi. Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi 49'u açığa alınan 54 hakim ve savcının savunmasını istedi. İddianamede kamuoyunun kumpas davalarıyla tanıdığı bir çok isim yer aldı

54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

54 F tipi hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. "Selam Tevhid" soruşturmasında görev alan hakim ve savcılar kumpas kurmaktan savunma yapacak.

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi hakim ve savcılara yönelik "Selam Tevhid soruşturmasında kumpas" iddianamesini kabul etti. Mahkeme iddianameyi şüphelilere göndererek savunmalarını ve dosyaya sunmak istedikleri delilleri isteyecek.

Savunmaların alınması ve delillerin incelenmesinin ardından Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi son soruşturma açılmasına karar verirse 54 hakim ve savcı Yargıtay'da yargılanacak.

İddianamede hakim ve savcıların Fethullahçı Terör Örügütü adına faaliyet yürütmekle suçlandı. 54 hakim ve savcıdan 49'u Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açığa alınmıştı.

İddianamede sanık olarak yer alan isimler arasında kamuoyunun kamuyounun kumpas davalarından tanıdığı isimler dikkat çekti. Ergenekon Davası hakimleri Sedat Sami Haşıloğlu ve Fatih Mehmet Uslu, Poyrazköy Davası hakimleri Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan, Şike soruşturması savcısı Mehmet Berk, Şike Davası hakimleri Mehmet Ekinci, Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Sadettin Sarıkaya da iddianamede yer aldı.

ulusalkanal.com.tr