Ayakkabı devi iflas etti

Geçen yıl girdiği krizle konkordato başvurusunda bulunan BETA Ayakkabı hakkında son karar verildi. Verilen kararla, şirketin resmi olarak iflas ettiği duyruldu. Şirketin 50 mağazası kapandı.

Ayakkabı devi iflas etti

Ekonomik krize giren ünlü ayakkabı firması ani bir kararla geçtiğimiz yıl konkordato başvurusunda bulunmuştu. Başvurudan beri incelenen dosyada sonunda nihai karara varıldı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Beta İç ve Dış Pazarlama A.Ş için iflas kararı verdi. İflas eden markanın, 50 mağazası da kapandı. BETA Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, "BETA Ayakkabı’da üretim devam ediyor. İmalat devam ediyor. Kendim tekrar faaliyet gösteriyorum. Mağazalarda bir satış yok ama üretim yapıyorum. İnternetten satış var. BETA Ayakkabı’da borç çok fazla değil. Mesela alacaklı olan dericilerle konuşuyorum hepsi şirketin devamlılığı için alacaklarından belli bir süre için fedakarlık yapıyorlar hatta bazıları borçlarını siliyorlar” açıklamasını yaptı.

BETA Ayakkabı'nın sahibi kimdir? Nasıl kuruldu?

BETA Ayakkabı 1970’li yıllarda Espadrille üretimi yapan Ercan İkiışık ve Taner İkiışık tarafından 1980 yılında kırıldı. BETA Ayakkabı 1985 yılında ilk mağazasını Nişantaşı’nda açtı. 1986 yılında ilk ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne yapan Beta bugün, yüzde 85’i Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edilmek üzere yılda 150 bin çift ayakkabı üretiyordu. Ayakkabı markası artık satışını internet üzerinden yapacak.

# konkordato # İflas # BETA Ayakkabı