Kırşehir'de çiftçinin traktörü tarlasını sürerken haczedildi

Türkiye üretmeye mecbur ancak hükümet hala oralı değil. Üstelik çiftçilere verilen sözler de ısrarla tutulmuyor. Borç batağında çırpınarak üretim yapmaya çalışan çiftçiye her gün yeni zulümler reva görülyüor ve hatta yeni işkenceler uygulanıyor. Birazdan ekranlarınıza bu kadarı da olmaz dedirtecek görüntüleri getireceğiz. Soframızdaki bulguru, pirinci, mercimeği üreten çiftçimiz haciz terörüne uğradı. Yanlış duymadınız haciz terörü! Terör sadece dağda olmuyor, üretmek isteyen çiftçinin elindeki traktörü üstelik tarlasını sürerken almak terör değil de nedir, soruyoruz. Kırşehir’in Değirmenkaşı köyünde tarlasını süren çiftçi Şevket Eker'in traktörüne el kondu. Çekici ile götürülen traktörünün arkasından baka kalan Eker, "çaresiz kaldık kime derdimizi anlatacağız" dedi.

Kırşehir'de çiftçinin traktörü tarlasını sürerken haczedildi

Çiftçiye reva görülen bu olay Kırşehir'in Değirmenkaşı köyünde yaşandı. Şevket Eker, uzun yıllardır çiftçilikle uğraşıyor. Bir süre önce tarım kredi kooparatifi'nden kredi kullandı. Ancak çiftçi, artan maliyetleri ve yaşanan doğal felaketler nedeniyle borcunun bir kısmını ödeyebildi. Kalan 40 bin TL nedeniyle bütün işlerini gördüğü ve eli ayağı olan traktörüne haciz konuldu.

Şevket Eker, tüm müdahalelerine rağmen traktörünü kurtaramadı. Üretimine engel olunan çiftçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı, "çözüm arıyorum" dedi.

Çiftçiler kan ağlıyor, artan girdi maliyetleri çiftçini boyunu aşıyor. Gübre, ilaç ve mazot zamlandıkça üretici üretimden uzaklaşıyor. Tarım kredi ve bankalara olan borçlar çiftçiyi batağa sürüklüyor.

Skandalla ilgili Avukat Meryem Aydın Yıldız, konuştu. İcra İflas Kanunu’nu hatırlattı. Borçlu çiftçinin kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi, hayvanlar, nakil vasıtaları, diğer eklenti ve ziraat aletlerinin haczedilemeyeceğini söyledi.

# türkiye # hükümet # Kırşehir # Gübre # ilaç # mazot