ALS hastası Ali, uçtu

ALS hastası Ali Var, bedensel engeline rağmen sınırlarını zorladı. Ayakları ile fotoğraflar çekti, 2010 yılında “1+40 Ali” adlı sergini açtı. Son olarak ise yamaç paraşütü yaptı

25 yaşındayken ALS teşhisi kondu. 3 yıl yaşam süresi öngörülen Ali Var, şimdi 36 yaşında. Hastalığı ilerledi ve bedensel engeli yüzde 98’e çıktı. Ancak yaşam ile bağı hiç zayıflamadı. Aksine güçlendi.

Ali Var, çocukluğunun uçma hayalini gerçekleştirdi.

ALS hastası Ali Var’ın amacı son dönemde denizaltı otoyol geçişi projesiyle gündeme gelen Gediz Deltası’ndaki doğal yaşama dikkat çekmek.

Ali Var, önce pilot Metin Pehlivan tarafından bilgilendirildi. Ardından özel kıyafet giydirilen Var, motorlu yamaç paraşütü ile kuş gibi gökyüzünde süzüldü.

Pehlivan ve Var'ı taşıyan motorlu yamaç paraşütü, 30 dakika boyunca İzmir semalarında tur attı. Ali Var bu sürenin önemli bir bölümünde kuşların yaşam alanı olan Gediz Deltası ağzında flamingolarla birlikte uçtu.

Uçuş öncesi ve sonrası duygularını onun dudaklarını okuyan hayat arkadaşı yardımıyla aktaran Ali Var, uçma hayaline gerçekleştirdiğini ifade etti.

Ali Var, 2010 yılında da fotoğraf sanatçısı Tahir Ün ile birlikte sergi açmıştı. Ali Var’ın ayağıyla çektiği fotoğraflar, “1+40 Ali” projesiyle sergilenmişti.

ulusal.com.tr

# izmir # als