Avrupa Parlamentosu 'ndan referandum açıklaması

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, yapılmak istenilen anayasa değişikliğinin Avrupa Birliği prensipleri ile uyuşmadığını söyledi. Alman Sol Parti Meclis Grup Başkanı ise Erdoğan'ın "Avrupalı sokağa adım atamaz" sözlerinin "terörizme çağrı" olduğunu, Merkel'in de Erdoğan'a destek olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, başkanlık odaklı anayasa referandumu hakkında açıklamalar yaptı.

Avrupa'da yayınlanan bir gazeteye konuşan Brok, Türkiye'nin yeni anayasayla Avrupa prensiplerine ters düşeceğini bu nedenle evet çıkarsa Türkiye'nin AB'ne üye olamayacağını" söyledi.

Alman Sol Parti Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" sözlerine tepki gösterdi. Alman Federal Meclisi'nde konuşan Wagenknecht bunun açıkça terörizme çağrı olduğunu söyledi.

"Erdoğan ülke dışında azınlıklar yaratarak, daha sonra bu azınlıklar üzerinden kendi şiddet, jeopolitik ve şantaj politikasını kurmaya çalıştığını" iddia eden Wagenknecht, baskı politikalarına rağmen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Erdoğan'a 'destek vermekten' çekinmediğini de belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# Avrupa Parlamentosu # referandum # elmar brok