Prof. Dr. Canan Karatay Ulusal Kanal'a konuştu

2. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Hatay'ın Altınözü ilçesinin başlıca geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için düzenlenen festivale, ilgi yoğundu.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde tarım ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için festival düzenlendi.

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ev sahipliğindeki festivalin bu yıl ikincisi yapıldı. Festivale, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Prof. Dr. Canan Karatay ve bölge milletvekilleri ile meslek odaları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altınözü zeytini hakkında bir belgeselin gösterildiği festivalde, Altınözü Zeytin Dalı Korosu da türküler seslendirdi.

Festivalin yapıldığı 15 Temmuz Parkında, zeytin üreticileri standları açarak, zeytin ve zeytinyağlarını tanıttı.

Ulusal Kanal'a konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin altından daha değerli olduğunu vurgulayarak, "her doğan çocuk için bir zeytin ağacı dikelim" önerisinde bulundu.

"Muazzam bir organizasyon. Hatay'ın Altınözü kasabasında zeytin ve zeytinlikler çok önemlidir. Aynı zamanda ülkemiz için büyük bir zenginliktir. Altınözü sağlık bahşeder, havadan ilaçlama yapılmadığından, buranın zeytini ve zeytinyağı kalitelidir. Zeytin ve zeytin yağı altından daha Kıymetlidir çünkü altın için insanlar birbirini öldürür, zeytin ise insana sağlık kazandırır, zeytinin ülkemiz için bir medeniyet kaynağı olduğu için ekilmesi gerekir. Zeytin ağaçlarını kesmeyelim, her doğan çocuğumuz için bir zeytin ağacı dikelim diyorum."

ulusal.com.tr

# canan karatay