Sincar ve Karaçok dağı harekatında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi!

Mehmetçik 25 Nisan'da Sincar ve Karaçok dağlarına yaptığı hava harekâtında bölücü terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe indirdi. Sincar'da 40'tan fazla üst düzey terörist öldürüldü. Karaçok dağında da 4'ü üst düzey 49 terörist öldürüldü 90 terörist yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak ve Suriye'de PKK'yı kalbinden vurdu. Sincar ve Karaçok dağına yönelik hava harekâtlarında bölücü terör örgütü ağır zaiyat verdi.

25 Nisan'da yapılan hava harekâtlarının bilançosu açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesine yönelik operasyonda 40’dan fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye kuzeyindeki Karaçok Dağı'nda da üslenme alanında 4’ü üst düzey terörist olmak üzere 49 terörist etkisiz hale getirildi. Aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de olduğu 90’ın üzerinde terörist de yaralandı.

Yaralanan teröristler tedavi için Irak kuzeyindeki hastanelere nakledildi. Teröristlerin durumlarının ağır olduğu belirtildi.

TSK, örgütün telsiz konuşmalarından Karaçok dağında etkisiz hale getirilen ve ismi gizli tutulan 4 terörist için PKK'nın yaptığı planı deşifre etti. PKK'nın bu 4 teröristi Rakka'nın Tabka bölgesinde IŞİD ile mücadele ederken ölmüş gibi göstereceğini, ve "IŞİD ile mücadele ederken öldüler" süsü vereceklerini belirtti. PKK'nın bu yolla örgüt içinde moral ve motivasyonu bozmamaya çalıştığı ifade edildi.

Öte yandan Amerika Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sincar ve Karaçok dağına yönelik hava harekâtını eleştirdi. Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis "Bilgilendirmek bir şey, biz koordinasyon bekliyoruz ve bu durumda buna sahip değildik" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # tsk # pyd # YPG # ırak # Sincar # karaçok