"BRICS'İN A'sı eksik"

Latin Amerika ülkesi Arjantin, dünyada söz sahibi olma yolunda hızla ilerleyen BRICS’e katılma çağrısı yaptı. Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi güçlü ekonomisi olan ülkelerin oluşturduğu BRICS’e Arjantin’in de katılması gerektiğini söyledi, “BRICS’in A’sı eksik” dedi.

"BRICS'İN A'sı eksik"

Latin Amerika’nın en güçlü üçüncü ekonomisi ArjantinBRICS’e katılmak istiyor.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez, devlet başkanlığı seçimlerinde aday olan Daniel Scioli’nin Jose C. Paz şehrinde düzenlediği mitingine eski Brezilya Cumhurbaşkanı Lula Da Silva ile birlikte katıldı.

Fernandez, yaptığı konuşmada, Güney Amerika’ya neoliberal politikaların uygulanmaya çalışıldığını belirtti. Neoliberal politikaların bölgeye açlık, işsizlik ve başarısızlık getireceğinin altını çizdi.

"BRICS’e Arjantin’in A'sının da eklenerek 'BRICSA' olması gerektiğini" söyleyen Kirchner, bu bağlantının kurulması için her adımının atılması gerektiğini vurguladı.

Arjantin Devlet Başkanı’nın sözlerine Brezilya Eski Cumhurbaşkanı Lula Da Silva’dan da destek geldi. Da Silva, iki ülke arasındaki benzerlikleri hatırlattı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın yer aldığı BRICS, batı kontrolündeki ekonomik sisteme tepki olarak faaliyetlerini yürütüyor. Birliğin en büyük adımlarından birisi Dünya Bankası’na alternatif olarak kurduğu BRICS Kalkınma Bankası olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # hindistan # çin # brezilya # Arjantin # latin amerika # brics # güney afrika # Lula Da Silva