Koronavirüsün olumlu yanı

Hayatımızın pek çok yanını olumsuz etkileyen koronavirüs salgını insan yaşamını olumsuz etkilerken doğayı olumlu yönde etkiledi. İstanbul Teknik Üniversitesinin araştırmasına göre salgının birinci yılında hava kirliliği yüzde 8 oranında azaldı.

Koronavirüsün olumlu yanı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros koordinatörlüğünde bir çalışmaya imza atıldı.

Bölüm öğrencileri tarafından Türkiye'de koronavirüs salgınının birinci yılında, hava kirliliği oranı üzerine araştırma yapıldı.

Bu kapsamda, Türkiye'deki 36 ilin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin hava kalitesi ölçüm istasyonlarındaki azotdioksit (NO2) hava kirliliği oranı incelendi. Sonuçlara göre, Türkiye'nin 36 ilinde hava kirliliği oranı salgının birinci yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 8 azaldı.

# İstanbul Teknik Üniversitesi # koronavirüs # meteoroloji # hava kirliliği # itü # çevre ve şehircilik bakanlığı # istanbul hava kirliliği # hüseyin toros # olumsuz # Oran # Meteoroloji Mühendisliği Bölümü