TBMM'nin 101. yılı kutlamalarına Kovid-19 sınırlaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101’nci açılış yılında Genel Kurul özel gündemle toplanacak. Özel oturumu Meclis Başkanı Mustafa Şentop yönetecek. Diğer yandan Meclis gündemdeki kanun tekliflerine ilişkin mesaisini de sürdürecek.

TBMM'nin 101. yılı kutlamalarına Kovid-19 sınırlaması

Meclis bu hafta açılışının 101’nci yılını kutlayacak. Kutlamalar Kovid-19 nedeniyle sınırlandırılarak yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Meclis’te özel programlar planlandı. Sabah saatlerinde Meclis yerleşkesindeki Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak. Birinci Meclis'te de Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla bir tören yapılması bekleniyor.

Ardından da Meclis Genel Kurulu'nun özel gündemle toplanması planlanıyor.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un özel oturumun açılış konuşmasını yapması ve siyasi parti liderlerinin söz alması öngörülüyor.

Meclis Genel Kurulu mesaisine ise 20 Nisan Salı günü başlayacak. Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

Teklife göre aplikasyon, yer gösterme, plan örneği gibi işlemlerin kontrolü, lisanslı harita kadastro mühendislik büroları tarafından yapılacak. Lisanslı harita ve kadastro mühendisleri, faaliyetlerini sürdürürken mesleklerini serbest olarak da yapabilecek.

Lisans belgesi almak için gerekli olan 5 yıl deneyim şartı, 10 yıla yükseltilecek. Belge sahibi olabilmenin özel şartlarından olan sınav şartı kaldırılacak. Lisans belgesi almak için teminat yatırma bedeli 41 bin 66 liradan 50 bin liraya yükseltilecek.

Akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine ilişkin kanun teklifi de Meclis’in gündeminde olacak. Teklif, Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonunda görüşüldükten sonra kabul edilirse Genel Kurul gündemine gelecek.

Teklif ile akaryakıt, LPG, tütün mamulleri ve alkollü içecek sektörlerinde ilk defa faaliyet göstereceklere teminat zorunluluğu getiriliyor. Akaryakıt piyasasında sahte fatura, benzin istasyonlarındaki ödeme cihazı ve otomasyon usulsüzlüklerinin önlenmesine yönelik yaptırımlar da artırılıyor.

# tbmm # meclis # Kovid19 # mustafa şentop # sınav # kanun # siyasi parti # kutlama # kanun teklifi # yasa # sinirli # meclis başkanı # tapu # kadastro