TransAnatolia Rallisi başladı: Ralli 14 ilden geçip Kars'ta noktalanacak

Orman yangınları nedeniyle 1 ay ertelenen TransAnatolia Rallisi Eskişehir'de başladı. Ralli, 14 ilden geçip Kars'ta noktalanacak.

TransAnatolia Rallisi başladı: Ralli 14 ilden geçip Kars'ta noktalanacak

Haber: Güçlü Çezik

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesi, Türkiye'nin en uzun rallisi olan TransAnatolia'nın açılış seremonisine sahne oldu.

Ralli 14 ilden geçiyor. 2 bin 300 kilometrelik ralli parkuru Kars'ta noktalanıyor. Dünyaca ünlü yarışçıların katıldığı rallide Türkiye'den bir milletvekili de yarışıyor. Yıllardır ralli pilotluğu yapan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, otomobil kategorisinde mücadele ediyor.

TransAnatolia'nın rotası, Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerinden geçiyor. Ralli Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen TransAnatolia rallisi, motosiklet ve otomobil dahil 5 farklı kategoriden oluşuyor. Toplam 69 araç ve 94 sporcu 18 Eylül'de Karst'taki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele ediyor.

# otomobil # kars # Eskişehir # yarış # motosiklet # Bekir Kuvvet Erim # Odunpazarı # AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim # TransAnatolia