Germencik'te bilirkişi heyeti JES'leri inceledi

Aydın'da valiliğin jeotermal santrallere verdiği ÇED iznine karşı açılan yürütmeyi durdurma davasında bilirkişi heyeti incelemelerini tamamladı. Zeytinliklerin ve tarım arazilerinin ortasındaki jeotermal faaliyetleri, Vatan Partisi adayları da yakından takip ediyor.

Aydın'ın Germencik ilçesinde, valiliğin jeotermal faaliyetler için verdiği ÇED iznine karşı açılan yürütmeyi durdurma davasında bilirkişi heyeti incelemelerini tamamladı.

7 kişilik bilirkişi heyeti, jandarma ve hakim eşliğinde Uzunkum, Moralı ve Tekin köylerinin çeşitli noktalarında incelemeler yaptı. İncelemeye vatandaşların katılmasına izin verilmedi.

Aydın Çevre ve Doğa Derneği Sekreteri Mehmet Güngör, Türk yargısının vereceği karardan umutlu.

Vatan Partisi belediye başkan adayları da incelemeleri yakından takip etti. Vatan Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yalçın Büyükdağlı, çarpıcı uyarılarda bulundu.

Büyük Menderes havzasının korunması için Meclis'teki partilere daha önce yaptığı öneriyi bir kez daha yineledi.

Vatan Partisi Germencik belediye başkan adayı Veli Gelir de Germencik halkının yaşam hakkı için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Vatan Partisi Söke Belediye Başkan Adayı Mehmet Baydoğan ise sorunun jeotermal enerjinin yanlış kullanımından kaynaklandığı görüşünde.

Germencik halkı, çevreciler ve Vatan partililer şimdi açıklanacak bilirkişi raporunu ve yargı kararını bekliyor.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

# Germencik