Denizli Acıpayam'da 5.5 büyüklüğünde deprem! İzmir, Aydın ve Uşak'ta hissedildi! 4,1'lik bir deprem daha (20 Mart 2019 Çarşamba Kandilli Rasathanesi son depremler)

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te 5.5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken birçok ilde de hissedildi. Vatandaşlar, deprem sonrası mesajlarını sosyal medyadan paylaştı. Kandilli Rasathanesi is depremin büyüklüğünün 5.7 olduğunu duyurdu. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Can kaybı ve yaralımız yok. Bir köyle ahşap bazı evlerin hasar gördüğü belirtiliyor. Binaların özellikle çatı katlarında çatlamaların olduğu bacaların sarsıntıyla düşmesinden korkuyoruz. Onun tedbirini alıyoruz" dedi. Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Denizli'de 09.45'te 3,6; 09.47'de de 3,2 büyüklüğünde sarsıntılar oldu. Depremin ardından bölgeye, Türk Kızılay ekipleri sevk edildi. Can kaybının yaşanmadığının bildirildiği depremde 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Saat 15.45'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te 5.5 büyüklüğünde deprem oldu.

Deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken birçok ilde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi is depremin büyüklüğünün 5.7 olduğunu duyurdu

Vatandaşlar, deprem sonrası mesajlarını sosyal medyadan paylaştı.

İLK AÇIKLAMA

NTV'ye konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Can kaybı ve yaralımız yok. Bir köyle ahşap bazı evlerin hasar gördüğü belirtiliyor. Binaların özellikle çatı katlarında çatlamaların olduğu bacaların sarsıntıyla düşmesinden korkuyoruz. Onun tedbirini alıyoruz" dedi.

Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Denizli'de 09.45'te 3,6; 09.47'de de 3,2 büyüklüğünde sarsıntılar oldu. Saat 15.45'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

KIZILAY BÖLGEYE GİTTİ

Depremin ardından bölgeye, Türk Kızılay ekipleri sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'de konuşlu Kızılay Bölge Afet Müdahale ekipleri, deprem haberinin ardından Denizli'nin Acıpayam ilçesine hareket etti.

Kızılay Denizli Şube görevlileri deprem bölgesinde ilk incelemelere başlarken, bölgede ihtiyaca yönelik sıcak yemek ve barınma üniteleri de hazır hale getirildi.

YARALILAR VAR

Can kaybının yaşanmadığının bildirildiği depremde 3 kişinin yaralandığı açıklandı.

Bu arada ilçede okullar tatil edildi.

ulusal.com.tr

# AFAD # izmir deprem # kandilli rasathanesi # denizli deprem # aydın deprem