TSK, Hakkari kırsalında hava harekatı düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkari kırsalına hava harekatı düzenledi. Sığınak, barınak ve silah mevziileri dahil toplam 12 hedef vuruldu. Bitlis'teki operasyonlarda da etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 13'e ulaştı. Son 5 günde 61 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK, Hakkari kırsalında hava harekatı düzenledi

Türk savaş uçakları, bir kez daha PKK hedeflerini vurdu. Gece yarısı ve sabaha karşı Hakkâri kırsalına hava harekatı düzenlendi. Sığınak, barınak ve silah mevzii dahil olmak üzere toplam 12 hedef imha edildi.

Güvenlik güçlerinin son 5 gün içinde yaptığı operasyonlarda büyük başarılar elde edildi. Terör örgütü üyeleri bahar hazırlığı yapamadan tek tek etkisiz hale getiriliyor. Bitlis'te etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 13’ye ulaştı.

Operasyonda 2 M-16 piyade tüfeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet Bixi makineli tüfek, 8 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar ve 7 el bombası ele geçirildi.

Son 5 günde etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 61'e ulaştı.

Operasyonlarla ilgili Diyarbakır Valiliği de açıklama yaptı. Lice ve Hani'ye bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yurdun birçok noktasında mehmetçik operasyonlarını sürdürüyor. Erzincan'ın Kemah ilçesinde PKK'lılara yönelik operasyon düzenlendi.

Dereşoran Vadisi bölgesinde örgüte ait barınak ve sığınma alanları imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # hava harekatı # hakkar