İktidar, RedHack'e karşı “Beyaz(AK) Hacker“ yetiştirecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kamu ve özel sektörde dijital verilerin güvenliğini sağlamak için " beyaz hacker" yetiştireceklerini kamuoyuna açıkladı. Ergün, TSE'de yetiştirilecek uzmanların, eğitimlerinden sonra alacakları sertifika ile Türkiye 'nin siber güvenliği için çalışacağını bildirdi.

İktidar, RedHack'e karşı “Beyaz(AK) Hacker“ yetiştirecek!

Bakan Nihat Ergün, TSE'de yetiştirilecek uzmanların, eğitimlerinden sonra alacakları sertifika ile Türkiye'nin siber güvenliği için çalışacağını bildirdi.

Dünyanın büyük yazılım şirketleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının, bu tür sızmalara karşı sistemlerini korumak için "beyaz hacker” ya da "beyaz şapkalı hacker" adı verilen, kendileriyle irtibatlı olarak çalışan hackerlar kullandığını ifade eden Ergün, şunları söyledi.

Beyaz hackerların temel görevi, sistemin açıklarını tespit etmek ve bunları sistem yöneticisine bildirmektir. Biz de bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Sızma testi yapan firma ve kişiler, ülkemizde ilk kez bir kamu kurumu olarak TSE tarafından yürütülecek program ile eğitilecek. Yani kamu ve özel sektörde dijital verilerin güvenliğini sağlamak için biz de artık beyaz hacker yetiştireceğiz. Bu konuda en uzman kişileri bulacağız ve TSE'de yetiştirilecek uzmanlar, eğitimlerinden sonra alacakları sertifika ile Türkiye'nin siber güvenliği için çalışacak."

ulusalkanal.com.tr

# redhack # Nihat Ergün # Bilim # Sanayi ve Teknoloji Bakanı