"İhvan'ı bitireceğim"

Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak gösterilen eski Genelkuray Başkanı Sisi, seçim vaadi olarak Müslüman Kardeşler'in varlığını tamamen ortadan kaldıracağını ifade etti. Seçimler 26 - 27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

"İhvan'ı bitireceğim"

Mısır da Türkiye gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor. Mısır halkı Cumhurbaşkanını belirlemek için 26 - 27 Mayıs tarihlerinde sandığa gidecek. Adaylar arasıdna en güçlü isim olarak gösterilen eski Genelkuray Başkanı Abdülfettah el Sisi, seçim vaadi olarak Müslüman Kardeşler örgütünü bitirme sözü verdi.

Mısır'da CBC ve ONTV kanallarına ortak röportaj veren Sisi, "Cumhurbaşkanı olursanız Müslüman Kardeşler Mısır'da var olmayacak mı?" sorusuna "Evet. Öyle olacak" diye yanıt verdi. Sisi, Müslüman Kardeşler'i bitirenin kendisi olmayacağını, bunu Mısır halkının yapacağını söyledi.

Eğer Sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli Cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

Ülkede Muhammed Mursi iktidarının devrilmesinin ardından Müslüman Kardeşler terör örgütü olarak ilan edildi. Açılan davalarda yüzlerce Müslüman Keardeşler örgüt üyesi hakkında idam cezaları verildi.

ulusalkanal.com.tr

# genelkurmay başkanı # müslüman kardeşler # Sisi # İhvan