İyi Parti'de Soros depremi! Akşener'den istifalara yanıt

İyi Parti'de "Soros'un adamlarının yüksek mevkilere geldiği" gerekçesiyle milletvekili İsmail Ok istifa etmişti. İşte bu istifanın ardından Meral Akşener ilk kez konuştu. Akşener, istifalara saygı duyduğunu belirtirken, gerekçelerinin ise insafsızca olduğunu savundu. İsmail Ok istifa gerekçesinde CHP - HDP birlikteliğini de eleştirmişti.

İyi Parti'de Soros depremi! Akşener'den istifalara yanıt

İstifalara saygı duyduğunu ifade etti, ancak gerekçelerinin insafsızca olduğunu ileri sürdü.

İyi Parti son günlerde yaşanan peş peşe istifa haberleriyle gündeme geldi. Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın ardından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da partisindeki tüm görevlerinden istifa etti. Ok'un gündeme getirdiği Soros iddiası çok konuşuldu.

İsmail Ok’un istifa gerekçesinin ayrıntıları İyi Parti'nin siyasi rotasına ilişkin ciddi eleştiriler içeriyor. Ok, Millet İttifakının en büyük bileşeni olan CHP'nin "HDP ile adı konuşmamış bir ortaklık” yaptığını belirtmişti. Ok, dünyaca ünlü turuncu darbelerin finansörü George Soros'un da İyi Parti üzerinde etkili olduğunu açıklamış, Soros vakıflarında görev yapmış kişilerin İyi Parti’de kritik görevlere getirildiğine dikkat çekmişti.

İstifasını sunan Ok’un bu açıklamaları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e soruldu. Akşener, istifalara saygı duyduğunu ifade ederken, gerekçeyi ise eleştirdi.

ulusal.com.tr

# chp # hdp # İyi Parti # meral akşener # Soros