Erdoğan'dan AYM çıkışı

MHP'den gelen "Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değiştirilsin" önerisi siyasi partilerin gündem başlıkları arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'in konuya ilişkin çalışma yapması durumunda buna seve seve katılacağını söyledi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ise yüksek mahkemenin yapısını değiştirmek için MHP ile Ak Parti'nin yeterli çoğunluğa sahip olmadığını belirtti. CHP ise tartışmayı gündem değiştirmek olarak yorumladı.

Erdoğan'dan AYM çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değiştirilsin" önerisi ve idam çağrısı siyasetin gündem başlıkları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin önerisi için Meclis'i işaret etti.

Meclis özel oturumu sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, idam tartışmasını da değerlendirdi.

AYM tartışmasına ilişkin Vatan Partisi'nden de bir değerlendirme geldi. Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, öneriyi gündeme getiren MHP'nin Meclis'te yeterli çoğunluğa sahip olmadığını belirtti.

Konu CHP ve İri Parti'nin de gündemindeydi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AYM önerisinin gündem değişikliği için olduğunu savundu.

Özel Oturumu için Meclis'e gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AYM önerisi soruldu.

ulusal.com.tr

# chp # mhp # ak parti # vatan partisi # anayasa mahkemesi # tayyip erdoğan # AYM # nusret senem