Muhalifler, yeni yol haritası için Pazartesi günü bir araya gelecek

MHP'deki kriz karşılıklı adımlarla devam ediyor. Genel Merkez'den, genel başkan adaylarının ihracı, değişim isteyenlerden ise kurultay için yeniden imza toplama hamlesi geldi.

Muhalifler, yeni yol haritası için Pazartesi günü bir araya gelecek

MHP'de bitmek bilmeyen olağanüstü kurultay krizini yeni bir boyuta taşıyacak tartışmalar yaşanıyor.

Genel Merkez, muhalif isimlere yönelik "Tedbirli ihraç hamlesi" için son hazırlıklarını yaptığı belirtilirken, hamlenin bayram tatilinin hemen ardından geleceği konuşuluyor.

Parti içi muhalefet ise, yeni yol haritasını belirlemek için hafta başında bir araya gelecek. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, genel başkan adaylarının akıllarında birden fazla senaryo var.

İlk etapta genel merkezin ihraç hamlesini boşa çıkartmayı hedefleyen muhalifler, "Hukuki süreç" başlatmayı planlıyor. Daha önce Sinan Oğan 1,5 yıllık bir ihraç süreci yaşamıştı. Muhalifler, yeni bir ihraç hamlesinin Oğan'ın partiye dönüş süresi kadar uzun sürmeyeceği görüşünde.

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in yakın çevresine, "Bizi ihraç edemez çünkü tüzüğü 19 Haziran’da değiştirdik. Ve aldığımız bu kararlar yargıya taşındı. Şimdi yargıda ve bu süreç sonuçlanmadan Genel Merkez’in disipline sevk, ihraç gibi bir yetkisi yok” dediği belirtildi.

Muhaliflerin aklındaki diğer senaryo ise, olağanüstü kurultay için yeniden imza toplamaya başlamak. İlk girişimde yeterli sayının üzerine çıkarak 543 imza toplayan parti içi muhalefet, bu sefer 700 üzerinde imza toplamayı hedefleyecek. Hedefe ulaşılırsa, muhalifler, bir kez daha kurultay için Genel Merkez'in kapısını çalacak.

Genel Merkez ise, muhalif adayların girişimlerine karşı hazırlıklar yapıyor. Ortada bir yargı süreci olduğunu savunan yönetim, hukuki süreç tamamlanmadan benzer bir kurultay başvurusu yapılamayacağını düşünüyor.

ulusalkanal.com.tr