Ölümsüz kahramanlar bayramda unutulmadı

VeOnlar ölümsüz kahramanlarımız. Ramazan Bayramı'nın birinci gününde yurttaşlar vatanı ve milletini müdafaa yolunda hayatını kaybeden şehitlerin mezarına koştu. Binlerce şehidin mezarı başında kuranlar okundu, dualar edildi.

5 yaşındaki Gürcan, İzmir'de şehit dayısının mezarını suladı. 11 yaşındaki Gözde İlknur ise Kırıkkale'de hiç görmediği şehit babasının mezar taşına sarıldı.

Binlerce ölümsüz kahraman bu bayramda da yalnız bırakılmadı. Şehitlik mezarları Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlıklarda şehitler için kuran okundu, dua edildi, şeker dağıtıldı.

5 yaşındaki Gürcan Kaya, dayısı şehit Gürcan Ulucan'ın ismini taşıyor. Minik Gürcan ablasıyla birlikte şehit pilot dayısının mezarını suladı.

Kırıkkale şehitliğinde de hüzün vardı. 11 yaşındaki Gözde İlknur Ceylan hiç görmediği şehit babası Üst Çavuş Harun Ceylan'ın ziyaretine geldi.

Mardin'in Midyat ilçesinde iki yıl önce terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Çetin Özsoy'un ailesi de Ramazan Bayramına buruk girdi. Edirne'deki şehitlikte Baba Süleyman Çetin ile anne Hafize Çetin kızlarının mezarını temizledi, dua etti.

ulusal.com.tr

# bayram # şehit