Bahçeli'den sert çıkış: ''Bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 104 emekli amiralin bildirisinin Türkiye'ye yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde yayınlandığını belirtti. 104 emekli amiralin büyük bir suç işlediğini belirten Bahçeli, bildiriye ilişkin adli ve idari soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP ve İyi Parti'ye de tepki gösterdi.

Bahçeli'den sert çıkış: ''Bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır''

Montrö ve "irtica" bildirisi yayınlayanlara bu soruları yöneltti. Bildirinin zamanlamasına dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı:

- Gece yarısı bildirisi neyin nesi, hangi mihrakların sesidir? Bu aklı kim vermiştir? Sağır odalarda ki müşahitler kimlerdir?

- Dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiği, ülkeler arası cepheleşmenin derinleştiği, Türkiye’ye yönelik husumet bloğunun kalabalıklaştığı bir zaman aralığında, demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan, gel gel yapan 104’lükler büyük bir suç işlemişlerdir.

- Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, 1936 tarihli Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcısı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızıçizgimiz, Karadeniz’in barış ve istikrar güvencesidir.

Bahçeli, 4 Nisan'da 104 amiralin imzasıyla yayınlanan bildiriye sert tepki gösterdi:

- Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur.Bu bildiri hukukgaspı, milli iradeye doğrultulmuş silahtır. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir.

MHP lideri, tartışmalı bildiri üzerinden CHP ve İyi Parti'ye bazı eleştiriler sıraladı:

- Be hey kendini bilmez, be hey demokrasiden bihaber; 4 Nisan bildirisinin neresi sahte gündemdir? Sahte olan sen misin yoksa gündem midir? İP yönetiminin trajik ve tenakuz dolu açıklamaları ise rezaletin daniskasıdır. İP’in Başkanı, zevzek arıyorsa, önce etrafını kolaçan etmelidir.

HDP'nin kapatılmasının önemini bir kez daha vurgulayan Bahçeli, kapatma iddianamesini iade eden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösterdi:

- Dağda elde edilen stratejik ve tarihi üstünlüğü, TBMM’de kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Halen Anayasa Mahkemesi Başkanlığı makamını işgal eden şahsın, geçmişte Polis Akademisi Başkanıyken, 1 Ağustos 2009 tarihindeki PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını, o görevdeyken hangi şaibeli işlere karıştığını biz gayet iyi biliyoruz.

MHP liderinin gündeminde dış politika da vardı. Bahçeli, ABD'nin Türkiye'yi baskılamaya çalıştığını belirtti:

- Özellikle Dedeağaç’a asker ve mühimmat yığan ABD’nin Yunanistan’ı maşa gibi kullanma arzusu, Akdeniz ve Karadeniz ekseninde stratejik üstünlük kurma arayışları ya doğrudan ya da dolayı Türkiye’yi baskılamaktadır. ABD Savunma Bakanı’nın S-400 füze ve hava savunma sistemini elimizden çıkarma çağrısını ısrarla dile getirmesi zamanlama itibariyle oldukça manidardır.

# abd # türkiye # mhp # devlet bahçeli # emekli # karadeniz # demokrasi # Bahçeli # gasp # irtica # hukuk # lozan # bildiri # Amiral # Emekli amiraller # emekli amiral # amiraller bildirisi # amiraller