Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi davet üzerine Fransa’ya gitti. İki gün sürecek ziyarette, ikili ilişkiler ve bölgesel konular görüşülecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa'da

DavetParis’ten geldi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki günlük resmi ziyaret için Fransa’ya gitti.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Çavuşoğlu’nun Fransa temaslarında ikili ilişkiler ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alınacak. Bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ı kışkırtan adımlar atan ve Atina yönetiminin Batı Trakya’da silahlanmasına destek veren Fransa ile ilişkiler gerilimli bir atmosferde yürüyor. Fransa, Türkiye’nin Libya’daki varlığına da karşı çıkıyor. Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeyde’yle görüşmesi sonrası yaptığı açıklama Türkiye ve Rusya’nın güçlerini Libya’dan çekmesi gerektiğini söylemişti.

Fransa ayrıca, başta Müslümanlar olmak üzere ülkedeki yabancılara karşı son dönemde arttırdığı baskıcı uygulamalarıyla da Türkiye’nin tepkisini çekiyor.

# türkiye # rusya # libya # yunanistan # Mevlüt Çavuşoğlu # fransa # doğu akdeniz # ziyaret # avrupa birliği # Paris # Emmanuel Macron # Atina # davet # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # batı trakya # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # bölgesel konular # ikili ilişkiler # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa # Mevlüt Çavuşoğlu Fransa # uluslararası meseleler