At yarışları ne zaman başlayacak?

Yarış atı yetiştiricileri heyecanla 10 Haziran tarihini bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle at yarışlarının durdurulması, at yetiştiricilerini olumsuz etkiledi. Eskişehir'de Osmanlı döneminden bu yana at yetiştiren haralar da yarışların başlayacağı güne hazırlanıyor.

At yarışları ne zaman başlayacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle at yarışlarının durdurulmasıyla zor günler geçiren at yetiştiricileri 10 Haziran'ı iple çekiyor. Osmanlı Ordusunun at ihtiyacı için 1815'te hara kurulan Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde heyecanlı bekleyiş hakim.

Mahmudiye At Yetiştiricileri Geleneksel At Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MAYAD) Başkanı Yenel Kaya, ilçede Arap atı yetiştiriciliğinin bir Osmanlı geleneği olduğunu söyledi. Kaya, Koronavirüs salgınının ilçede Arap ve İngiliz atı yetiştiren 70'e yakın işletmeyi de olumsuz etkilediğini vurguladı.

Kaya, salgın sürecinde devlet desteği verildiğini söyledi.

"Çiftlikat-ı Hümayun" adıyla Sultan İkinci Mahmud tarafından kurulan hara, günümüzde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde bulunuyor. Tesiste her yıl yaklaşık 100 adet yarış tayı açık artırmayla satılıyor. Adını İkinci Mahmud'tan alan ilçedeki tesislerde yılda 3 bine yakın Arap ve İngiliz atı yetiştiriliyor. Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) safkan Arap yarış atı yetiştiren en büyük daimi pansiyoner harası da 2001'den itibaren Mahmudiye'de hizmet veriyor.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # at # at yarışları