'Gezi Parkı Ana Davası'nda karar

Gezi parkı eylemleri nedeniyle açılan, 255 kişinin yargılandığı ana davada mahkeme kararını açıkladı. 244 kişiye ceza verildi. Sanıklar 2 buçuk ay ile 1 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezalarına çaptırıldı. Suçlama ise Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnmek ve ibadethaneyi kirletmek...

'Gezi Parkı Ana Davası'nda karar

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle açılan ana davada karar açıklandı.

İstanbul 55'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 6 sanığın ifadesinin alınmasının ardından 2 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı.

Karara göre; 255 sanıktan 244'ü hakkında çeşitli suçlardan cezalar verildi. Mahkeme mahkumiyet kararlarına, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme, Özel kıyafetleri usulsüz kullanma ve İbadethaneyi kirletmek gibi suçlar gerekçe gösterildi.

Sanıklara 2,5 ay ile 1 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Bazı sanıkların cezaları ertelendi, bazılarınınki ise para cezasına çevrildi.

Mahkeme heyeti 7 sanığın beraatine karar verirken, 4 sanığın dosyasını da ayırdı.

Mahkeme 2'si asistan doktor toplam 4 sanığı, "ibadethaneyi kirletmek"ten suçlu buldu. Sanıklar 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

# dava # gezi parkı # Haziran Direnişi