AKOM'dan İstanbul'a uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve AKOM'dan peş peşe gelen kuvvetli yağış ve dolu uyarısı İstanbulluları alarma geçirdi. Kapalı otoparklar önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Sokaklar halı, kilim ve karton ve güneşliklerle örtülü araçlarla doldu.

AKOM'dan İstanbul'a uyarı

Halı, kilim, havlu, battaniye... Ne buldularsa arabalarının üstüne örttüler.

Daha temkinli olanlar ise kapalı otoparkları doldurdu.

Bu önlemlerin sebebi beklenen dolu yağışı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen dolu uyarıİstanbulluları alarma geçirdi.

Meteorolojinin ardından İstanbul Valiliği ve Afet Koordinasyon Merkezi'nden de peş peşe açıklamalar geldi. İstanbul'da yaşayanlar, öğleden sonra ve yarın etkili olacak sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı uyarıldı. Vatandaşların can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları istendi.

Sigorta şirketlerinden de mesajla dolu yağışı, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması uyarısı yapıldı.

Araçlarını olası bir zarardan korumak isteyen vatandaşlar da çeşitli önlemler aldı.

Kapalı otoparklar önünde uzun kuyruklar oluştu. Alışveriş merkezlerinin otoparkları ve havalimanının otoparkı dahi doldu.

/

Çoğu lüks otomobil satan galericiler, araçlarını balonlu naylon ile kapladı. Sokaklar halı, kilim, battaniye, karton ve güneşliklerle örtülü araçlarla doldu.

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da yaşanan şiddetli dolu yağış yaklaşık 20-25 dakika sürmüş, çok sayıda araç hasar görmüştü.

ulusal.com.tr

# istanbul # akom # uyarı # flaş