Amerika'da ilginç tartışma! Eski Başkan Bush'a tepki

Amerika'da ilginç bir tartışmayı yaşıyor. Eski Başkanlardan Bush’un, Irak ve Afganistan'a gönderdiği "gaziler" adına düzenlenen bağış gecesine katılması tam 100 bin dolara mal oldu. Olayın ortaya çıkması ülkede bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Amerika'da ilginç tartışma! Eski Başkan Bush'a tepki

Amerikalı "gazi" askerler, kendilerini savaşa yollayan Eski Başkanı George Walker Bush'a tepkili. Nedeni ise kendileri için düzenlenen bağış gecesiyle ilgili ortaya çıkan gelişme.

Bush 2001 ve 2003 yıllarında Afganistan ile Irak’a binlerce Amerikalı asker göndermişti. Gittikleri ülkelerde milyonlarca Irak ve Afganın ölümüne neden olan askerlerin çoğu yaralanarak gazi olmuştu.

"Gazi"ler için 2012 yılında bağış gecesi düzenlendi. Geceye konuşmacı olarak davet edilen isim ise Bush'tu. Ancak eski Başkan'ın organizatörlere maliyeti bir hayli yüksek oldu.

Bush'un geceye katılmak için kullandığı özel jet ve kaldığı otelin yaklaşık 70 bin dolarlık faturası organizasyonu yapan dernek tarafından karşılandı. Bush'un toplam maliyeti ise 100bin dolar oldu.

Olay 3 yıl sonra basına sızınca gönderildikleri çatışmalardan sakat kalarak geri dönen askerlerden Bush’a büyük tepki geldi. Dernek ise eski başkanın geceye katılmasının 1 milyon dolarlık ekstra katkı sağladığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

# tepki