Caferiler, Halkalı Aşura Meydanı'nda Hz. Hüseyin ve 72 yaverini andı

Muharram ayının 10'u Caferiler için yas günü. Bugün binlerce Caferi, Kerbela'da şehit olan Hz. Hüseyin ve 72 yaverini anmak için İstanbul Halkalı'da Aşura Meydanı'nda toplandı. Siyah ve beyaza bürünen Caferilerin gözyaşları sel oldu. Törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün konuşması damga vurdu. Özgündüz, Türkiye ve Ortadoğu'da birlik ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Hz. Hüseyin ve 72 yaveri 1376 yıl önce bugün Karbela'da şehit edildi. Caferiler yaklaşık 14 asırdır yasta.

Muharrem ayının 10’unda binlerce Türkiye Caferisi, Hz. Hüseyin'i anmak için İstanbul Halkalı'da Aşura Meydanı’nda toplandı. Her yaştan binlerce Caferi hep bir ağızdan dualar etti, gözyaşı döktü.

Törenin düzenlediği salon da, dışarısı da tıklım tıklımdı. Kadınların, erkeklerin ve çocukların bir kısmı matemi temsilen siyaha, bir kısmı ise kefeni temsilen beyaza büründü.

Törende konuşma yapan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, dirlik ve birlik çağırısı yaptı.

FOTO-GALERİYİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ Türkiye'nin Suriye, İran, Irak ve Lübnan'la kardeş ülke olduğunu söyleyen Özgündüz, "Bu birliği bozmak istiyorlar, izin vermeyeceğiz" dedi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından 1376 yıl önce Hz. Hüseyin'in öldürüldüğü gün yeniden canlandırıldı.

Hem içeride hem dışarıda göz yaşları sel oldu. Törene Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eski Cumhurbaşkanı Vekili Hasan Korkmazcan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, CHP'li vekiller ve çok sayıda isim katıldı. Tören sonrasında Caferiler, Aşura Meydanı'nda toplu Cuma namazı kıldı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

# Caferiler # hazreti hüseyin # 12 imam