Volkswagen skandalına ilişkin çarpıcı tespit

Almanya Ekonomi Bakanı Wolfgang Schäuble, Volkswagen skandalına ilişkin dikkat çeken bir tespitte bulundu. Schäuble, skandalı “Artan açgözlülüğün bir sonucu” olarak değerlendirdi. Alman Bakan, "Volkswagen krizi, küresel rekabette başarılı olmanın acımasız olmaktan geçtiğine inanıldığını gösterdi” dedi.

Volkswagen skandalına ilişkin çarpıcı tespit

Almanya Ekonomi Bakanı Wolfgang Schäuble, Volkswagen’deki emisyon skandalına ilişkin çarpıcı bir tespit yaptı.

Schäuble krizin "Dünya pazarında giderek artan açgözlülükten" kaynaklandığını söyledi. Alman Bakan "Volkswagen krizi, Finansal krizde olduğu gibi küresel rekabette de başarılı olmanın acımasız olmaktan geçtiğine inanıldığını gösterdi” ifadesini kullandı.

Bakan Şayble açıklamasının devamında, "Bu aynı zamanda takdir edilme ve şöhret açlığı. Hayrete düşüyoruz ve her defasında nasıl sonuçlandığını görüyoruz” diye konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Wolfgang Schäuble, Volkswagen’in krizden sonra ödeyeceği ağır bedellerden dolayı eski Volkswagen olmayacağını söyledi.

Alman Volkswagen firmasıyla ilgili şok haber Amerika’dan gelmişti. Firmanın ABD’de sattığı 2.0 litre dizel motora sahip araçların, emisyon testlerini manipüle ederek çevreyi belirtilenden 40 kat daha fazla kirlettiği tespit edilmişti. Firmanın bu motorlara sahip toplam 482 bin araç için 18 milyar dolara yakın ceza ödeyebileceği konuşulmuştu.

ulusalkanal.com.tr