Fethullah Gülen senarist çıktı

AKP'nin "Alo Fatih"inden sonra, şimdi de cemaatin "Alo Hidayet"i çıktı. Samanyolu TV'nin başarısız psikolojik savaş dizisi Şefkat Tepe'nin senaryosunun, Fethullah Gülen'den izin alınarak yapıldığı ortaya çıktı. Hazreti Muhammed'in kamyonete bindirildiği bölümüyle eleştiri oklarının hedefi olan dizinin senaryo ve sahneleri Gülen'in izniyle yayınlanmış... İşte o telefon görüşmesinin ayrıntıları...

AKP'nin sansür memuru "Alo Fatih"ten sonra, Fethullah Gülen'in de "Alo Hidayet"i ortaya çıktı. Gülen'in Samanyolu Yöneticisi Hidayet Karaca ile telefon görüşmeleri internete düştü.

Görüşme, Samanyolu'nun başarısız psikolojik savaş filmi Şefkat Tepe için, Fethullah Gülen'in onayı alınıyor.

Karaca, bu haftaki diziyi arz etmek istediğini söylüyor ve Gülen'e anlatmaya başlıyor.

Gülen, replikleri bile dinliyor. Senaryo arz edilince, Gülen kararını açıklıyor ve onay veriyor.

Bu telefon görüşmesi, iki önemli olguyu ortaya koydu.

Hz. Muhammed'i kamyonete bindirerek yoğun tepki çeken Şefkat Tepe dizisinin bu sahnesi Fethullah Gülen'in onayından geçerek yayınlandı. Yani Gülen, siyaseti yönlendirmek için peygamberi bile kullanmaktan çekinmedi.

Bir diğer tespit de tertiplerle ilgili. Cemaat televizyonlarındaki dizilerin daha sonradan gerçekleşen siyasi kehanetlerinin Gülen tarafından yazdırıldığı ortaya çıkıyor. Türkiye'nin tertipler döneminde sık sık yaşadığı bu kirli ipuçlarının Fethullah Gülen tarafından onaylandığı anlaşılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # Hz. Muhammed