Makedonya'da Atatürk eğitimleri başladı

Makedonya Atatürkçüler Derneği, Makedonya'daki genç Türklere Atatürk'ü özümsetmek için bir çalışma başlattı

Makedonya'da Atatürk eğitimleri başladı

Makedonya Atatürkçüler Derneği, Atatürk eğitimlerine başladı. Dernek Başkanı Halil Abdullah, eğitimlerin amacının, ‘gençlere Atatürk’ü daha fazla özümsetmek’ olduğunu söyledi. Eğitimlerin ayda iki kez gerçekleştirileceğini belirten Abdullah, eğitimlere orta ve yüksek okul öğrencilerinin katıldığını ifade etti.

Eğitimleri, Ulusal Kanal takipçilerinin yakından tanıdığı, Türk vatandaşlığı kararının çıkmasını Makedonya’da bekleyen gazeteci ve ulusalkanal.com.tr yazarı Teoman Alili yönetiyor. İlki 27 Eylül Salı günü gerçekleşen eğitim çalışmasına 30 genç katıldı.

OKULDAN EĞİTİME

Makedonyalı Türk öğrenciler akşam saat 19.00’a kadar okulda bulunuyor. O nedenle de eğitim 19.30’da başladı. Atatürk dersine genç Türklerin ilgisi yoğun oldu. Toplantı odasındaki bütün sandalyeler doldu. Bazı öğrenciler eğitim çalışmasını yan odadan dinledi.

Eğitim boyunca Makedonyalı Türkler, Alili’ye sorular yöneltti. Rumeli Türkçesiyle yöneltilen sorular ve Alili’nin esprili üslubu eğitimin kahkahalar eşliğinde yapılmasını sağladı.

ALİLİ'NİN RİCASI

Alili’ye ilk dersin nasıl geçtiğini sorduk. Eğitim çalışmasından ve gençlerin ilgisinden çok memnun kaldığını ifade eden gazeteci Teoman Alili, şunları anlattı:

“Haddini bilmeyen bazıları Resneli Niyazi’ye ‘eşkıya’ deme cüretini gösteriyor. Ama kimse merak etmesin, gördüğünüz gibi Rumeli Sancağı’nı sapa sağlam koruyor. Atatürk’ün hemşehrileri, onun izinden daha güçlü adımlarla yürüyebilmek için Türk Devrim Tarihini öğrenmeye can atıyor. Onlar bugünün Genç Türkler’i... Okuyorlar, düşünüyorlar, sorguluyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Tabi bunu büyük zorluklarla gerçekleştirdiklerini de ifade etmem gerekiyor. Büyük Türk Milletimden bir isteğim var. Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah bir kampanya başlattı. Zor şartlar altında eğitim gören gençlere burs bulmaya çalışıyor. Ben bu çabasının yanıtsız kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin burs kampanyasına destek olmasını rica ediyorum.”

Alili’nin çağrısının yanıtsız kalmaması bizim de dileğimizdir. Katkı yapmak isteyen okurlarımız Sayın Halil Abdullah’a Faceboook’tan ya da adresinden ulaşabilirler.

# MAKEDONYA