Mehmetçik Irak sınırında vatan nöbetinde

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında Mehmetçik vatan nöbetinde... Teröristlere göz açtırmayan askerlerimiz 7 gün 24 saat görev başında.

Ne ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalanmayı bir an olsun bırakacak, ne milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğü parçalanacak... Çünkü; Havada, karada, denizde, sınırda her yerde Mehmetçik görev başında…

Burası vatan nöbetinin tutulduğu Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi... 2 bin 400 rakımlı Balkayalar bölgesinde askerlerimiz 7 gün 24 saat sınır güvenliğini sağlıyor.

Kurduğu üsler, kullandığı son teknoloji silahlar ve bölgeyi adı gibi bilen güvenlik korucularının da desteğiyle Mehmetçik, PKK’lı teröristlere göz açtırmıyor. Askerlerin ihtiyaçları ise helikopterler aracılığıyla gideriliyor.

Metrelerce yükseklikteki sarp kayalıkların arasında görev yapan hudut kartalları, bölgeyi didik didik arıyor.

Teröristlerin depo, barınak, yaşam alanı ve sözde karargâh olarak kullandığı belirlenen onlarca mağaraya operasyonlar yapıldı. Şu ana kadar tonlarca mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam gereçleri ele geçirildi.

Çukur ve kayalık arazide sürdürülen aramalarda, önceden teröristlerce kullanılan çok sayıda doğal taş oyukları da askerler tarafından imha edildi.

ulusal.com.tr