Mistura ile görüşen Yüksek Müzakere Komisyonu: Gelişmeler pozitif, pozitif mesajlar aldık

Cenevre görüşmeleri kapsamında Yüksek Müzakere Heyeti, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan De Mistura ile görüştü. Yüksek Müzakere Komitesi sözcüsü görüşmenin olumlu geçtiğini ve pozitif mesajlar aldıklarını söyledi. Öte yandan De Mistura'nın bugün Suriye devlet heyetiyle yapacağı görüşme ertelendi.

Mistura ile görüşen Yüksek Müzakere Komisyonu: Gelişmeler pozitif, pozitif mesajlar aldık

Suriye krizinin çözümü için Riyad muhalefeti adına Cenevre görüşmelerine katılan Yüksek Müzakere Komisyonu ilk toplantıyı yaptı. Heyet, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan De Mistura ile bir araya geldi.

De Mistura Suriye hükümetinin temsilcileriyle yaptığı görüşmenin aksine muhaliflerle BM’nin Cenevre Ofisi’nde değil, bir otelde toplantı yaptı. Mistura, görüşme sonrası “iyimser ve kararlı” olduğunu söylerken, müzakerelerin “kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsat” olduğunu kaydetti.

Görüşmelere ilişkin Yüksek Müzakere Komisyonu Sözcüsü Salim el-Muslet de açıklama yaptı. El-Muslet, ilk izlenimin pozitif olduğunu belirtti. El-Muslet, "Gelişmeler pozitif. De Mistura'dan pozitif mesajlar aldık" dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı Jonh Kerry de görüşmelere katılan taraflara seslendi. Kerry, iki tarafın da ilerleme için bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi, "Sonuçta bu krize askeri bir çözüm yok" dedi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan De Mistura'nın bugün bir kez daha Suriye devlet heyeti ve muhaliflerle ayrı ayrı görüşmesi bekleniyordu. Ancak Suriye devlet heyetiyle yapılacak olan görüşme ertelendi. Muhaliflerin ise De Mistura ile görüşmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# mistura