İstanbul'da dev operasyon: 1 milyon 525 bin 915 litre ele geçirildi

Tekirdağ ve İstanbul'da akaryakıt operasyonu düzenlendi. Operasyonda bir milyon 525 bin 915 litre biyodizel akaryakıt ele geçirildi. 12 kişi de göz altına alındı.

İstanbul'da dev operasyon: 1 milyon 525 bin 915 litre ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve İstanbul'da Türkiye tarihinin en büyük akaryakıt kaçakçılığı operasyonu yapıldığını duyurdu.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. İstanbul ve Tekirdağ'da kayıt dışı toplanan bitkisel atık yağların işlenerek biyodizel yakıt haline getirildiği belirlendi.

Şüpheliler 4 ay teknik ve fiziki takibe alındı. İstanbul'da toplanan atık yağların işleme lisansı bulunmayan bir kimya şirketi tarafından alındığı öğrenildi.

Kimya şirketinin imal ettiği biyodizel akaryakıt, Tekirdağ Limanı'na gelecek Malta bandıralı bir tanker gemi ile İspanya'ya ihraç edilecekti.

İstanbul ve Tekirdağ'daki emniyet birimleri ortak operasyon düzenlendi. Sevkiyatın başladığı saatlerde güzergahtaki tır, kamyon ve üretim tesislerine 40 ekibin katılımıyla eş zamanlı baskın yapıldı.

Miktarı rekor olarak kayıtlara geçen, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon avro olan, bir milyon 525 bin 915 litre kaçak biyodizel akaryakıt ele geçirildi. Tanker ve tesislere de el konuldu. 12 kişi de gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

# istanbul # Tekirdağ # biyodizel # kaçak akaryakıt