Sonar, AKP'nin oy oranını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da oyları arttırmak için yaptığı stratejik hamleler başarıya ulaşmadı. SONAR'ın anketine göre AKP bugün seçim olsa yine tek başına iktidar olamıyor. Ankete katılanların sadece yüzde 38. 2'si "bugün seçim olsa AKP'ye oy veririm" dedi.

Sonar, AKP'nin oy oranını açıkladı!

Parti içi çekişmelere sahne olan kongre sonrası toparlanmaya çalışan AKP'de moraller bozuk. Çünkü yapılan kamuoyu yoklamaları AKP için hiç de içaçıcı değil.

Sonar’ın 5-12 Eylül tarihleri arasında 26 ilde yaptığı son ankete göre AKP'nin yenilenen seçimde yine tek başına iktidar olamayacağı görülüyor.

"Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusuna ankete katılanların yüzde 38.2'si AKP yanıtını veriyor. Yüzde 38,2 AKP'nin tek başına iktidara gelmesine yetmiyor.

Anket sonuçları partide tedirginliğe neden oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oyları arttırmak için stratejisini PKK'ya karşı sert söylem üzerine kurdu. Ancak bu sratejiyle istediği sonuca ulaşamadı.

Kulislerde Erdoğan'ın toplumu etkileme gücünü geçen döneme göre büyük ölçüde yitirdiği konuşuluyor. Bunun en önemli göstergesinin de Erdoğan’ın televizyon konuşmalarının izlenirlik oranları ile gazetelerdeki açıklamalarının okunurluk yüzdesi gösteriliyor.

Öte yandan, Erdoğan’ın yakın çevresinin söylem ve strateji değişikliğine ilişkin önerilerine de kapıyı kapattığı, önerileri dile getiren danışmanları ve yakın çevresini de azarladığı konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

# sonar