Guta'da Suriye Bayrağı dalgalanıyor

Doğu Guta'da Suriye bayrağı dalgalanıyor. Son tahliye konvoyunun ayrılması ile bölgede kontrol tamamen Suriye ordusuna geçti. Muhalifler, ellerindeki son kale olan Duma'yı da boşaltmayı kabul etti.

Suriye Ordusu Doğu Guta'da zafer ilan etti. Son tahliye konvoyuda bölgeden ayrıldı, Doğu Guta'da yeniden Suriye bayrağı dalgalandı.

Görüntüleri Suriye devlet televizyonu paylaştı.

Son bir hafta için 46 bine yakın sivil ve silahlı muhalif bölgeden tahliye edildi.

Yaklaşık 8 yıldır silahlı muhalif grupların elinde olan Doğu Guta'yı Şam'a bağlayan karayolunda da kontrolü sağlandı.

İç savaşın en ağır yenilgisini alan muhalifler ellerinde tek kozu da kaybetti. Suriye devlet televizyonun muhaliflerin Duma'yı da terk edeceğini açıkladı.

Günlerdir süren görüşmenin ardından Ceyş'ül İslam 7 yıldır kontrol altında tuttuğu Duma'dan çekilmeyi kabul etti.

Şam'ın taleplerini kabul eden Ceyş'ül İslam, ağır ve orta büyüklükteki silahlarını teslim edecek. Duma'da hükümet güçlerinin hakimiyetini kabul edecek. Kentin yönetimi, Suriye hükümetinin onaylayacağı yerel bir konseye devredilecek.

Doğu Guta'daki bir tahliye operasyonu için hazırlık yapılıyor. Duma'da bulunan sivillerin Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırdığı Cerablus'a tahliye edileceği iddia edildi.

Muhaliflerin savaş esirlerinin teslim etmesi için de Türkiye, Rusya ve İran'ı temsilcilerinden oluşan bir komite kurulacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

# doğu guta # Guta