TLB'den dershane açıklaması

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Merkezi Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılması ile ilgili kararına ilişkin açıklama yayınladı.

TLB'den dershane açıklaması

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Merkezi Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılması ile ilgili kararına ilişkin açıklama yayınladı.

İşte o açıklama

Anayasa Mahkemesi, oy çokluğu ile dershanelerin kapatılmasını ön gören kanun hükmünde kararnameyi iptal etti. 1 Eylül’den itibaren kapanacak olan dershaneler, mevcut kararla “hizmete” devam edebilecek. Yüz binlerce öğrencinin gelecek planlamaları, tam da üniversite tercihleri sırasında bir kez daha soru işaretleriyle dolmuş oldu.

Kararın sevinilecek bir tarafı olmadığını baştan belirtiyoruz.Milli Eğitimde, cumhuriyetin eğitiminin kültüründe yaşanan tahribat, dershaneleri bir ürün olarak ortaya çıkarmıştı. Türkiye’nin geleceğini örmek isteyen suç örgütü cemaatlerin başını çektiği bu sektör, bir süre sonra da sistem tarafından kökleştirilerek genişledi. Milyonlarca öğrencinin geleceği bir yana itilerek inşa edilen bu düzen nihayetinde tıkanmıştır.

Türk eğitim sisteminde oluşan bu tahribat, dershanelerin yeniden açılmasıyla giderilecek bir durum değildir. Bugün eğitim sistemindeki temel mesele, okullardaki müfredat, dersliklerin, teknik ihtiyaçların yetersizliği, karma eğitime yapılan saldırılardır. Bunun dışındaki tartışmalar, eğitim düzenini yeniden sağlam temellere oturtma mücadelesinin içinde değildir ve talidir.

Bugünden görünen manzara açıktır: Sistem, kendi alternatifini dahi yaratamaz duruma gelmiştir. Her açıdan sonun başlangıcını yaşıyoruz. Bugün yaratılan karmaşa iklimini, laik, demokratik, parasız ve bilimsel eğitim mücadelesinin bayrağını yükselterek aşacağız. Dershaneler bugünsistemin koltuk değneği durumundadır. Mesele, koltuk değneğini atıp atmamak değil, kendi ayakları üzerinde durabilen sağlıklı bir eğitim sistemi yaratmaktır.

ulusalkanal.com.tr

# Türkiye liseliler birliği # genel merkez # dershane açıklaması