Burdur Belediye Başkanlığı’na uyarı: Elinizi halkın cebinden çekin!

Burdur Belediyesi'nin iştirakleri olan 10 şirketin kartel oluşturmasına tepkiler büyüyor. Otogazın 65 kuruş daha fazla satılmasını Vatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, sert bir şekilde eleştirdi. Erbil, "Belediye başkanı ve yöneticileri halkımıza hesap vermelidir."dedi.

Burdur Belediye Başkanlığı’na uyarı: Elinizi halkın cebinden çekin!

Burdur Belediyesi’nin iştirakleri olan “BAHTAŞ” ve “BİMTAŞ” ile toplamda 10 şirketin kartel oluşturarak otogazı halka litrede 65 kuruş fazla sattığının ortaya çıkmasının ardından Vatan Partisi’nden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Burdurlu Vatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, şu ifadeleri kullandı:

“Burdur’da faaliyet gösteren Tüketici Derneği’nin 2018 yılında Rekabet Kurumu’na şikayetinin ardından başlayan soruşturma sonuçlanmış, Burdur Belediyesinin iştirakleri BAHTAŞ ve BİMTAŞ şirketlerinin de aralarında yer aldığı 10 şirketin, otogazı daha pahalıya satmak için kartel oluşturduğu tespit olunmuştur. Rekabet Kurumu, söz konusu iştiraklere 2018 yılı gayri safi hasılalarının yüzde 0.2’si oranında idari para cezası uygulamıştır.”

KAR HIRSI KARTEL OLUŞTURMAYA KADAR VARDI

“Burdur Belediyesi’nin iştirakleri otogazı vatandaşa litrede 65 kuruş pahalı satmış ve bu durum yıllardan beri devam etmiştir. Halka ucuz hizmet sunmak iddiasıyla kurulan Burdur Belediyesi’nin iştirakleri, kişiye özgü sermaye şirketleri gibi kar hırsıyla hareket etmiş ve kar hırsı kartel olmaya kadar varmıştır. Bu olay bir skandaldır! Söz konusu karar, Burdur Belediyesi’nin halkı açıkça soyduğunu gösteriyor.

CHP’YE VE BELEDİYE BAŞKANI’NA ÇAĞRI

“Buradaki sorumluluk en başta Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e aittir. Ayrıca CHP Genel Merkezinin de konudan haberdar olduğunu ve soygun skandalını sessizlikle geçiştirmeye çalıştığını halkımıza bildiriyoruz.

“Rekabet Kurumu’nun kartel oluşturduğu için ceza verdiği Burdur Belediyesi yönetimini halka hesap vermeye çağırıyoruz! Bir Burdurlu olarak konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyorum.

“Vatan Partisi, halkı soyanlara karşı her zaman olduğu gibi mücadelesini sürdürmekte ve vatandaşlarımızı hakkını korumaktadır.”

# vatan partisi # osman erbil # burdur belediyesi