Açılım toplantısının ayrıntılarının kamuoyuna yansıması CHP'yi telaşlandırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiliz masasındaki "Açılım" mesaisinin ayrıntılarının kamuoyuna yansıması parti yönetimini telaşlandırdı. Toplantının Chatham House kurallarıyla yapıldığına dikkat çeken CHP'li kaynaklar, ayrıntıların dışarı sızmaması gerektiğini söyledi. CHP Genel Merkezine gelen tepki telefonları sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "Anadilde eğitim toplantıda konuşuldu ama ben önermedim" dedi.

Açılım toplantısının ayrıntılarının kamuoyuna yansıması CHP'yi telaşlandırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiliz istihbaratının etkisi altındaki Demokratik Gelişim Enstitüsü’nde "Açılım" mesaisi yürütmesine dönük tartışma büyüyor. CHP Genel Merkezi'ne tepkiler var.

Anadilde eğitim ve yeni anayasanın gündeme geldiği toplantının içeriğinin kamuoyuna yansıması CHP yönetimi telaşlandırdı.

Edinilen bilgiye göre Aydınlık gazetesinin manşetinin ardından çok sayıda partili haberin doğruluğunu teyit etmek için genel merkez yöneticilerini ve milletvekillerini aradı. Genel Merkez yöneticilerinden bazıları haberi yalanlarken bazıları da Kılıçdaroğlu’nun söylemek istediğinin öyle olmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu ile birlikte toplantıya katılan bir Merkez Yürütme Kurulu üyesi ise konuşulanların basına sızmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açılım mesaisinden haberi olmayan bir MYK üyesi de parti içindeki tartışmayı bu sözlerle anlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da tartışma sürerken toplantıya ilişkin Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtladı.

ulusal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # Chatham House