Meteoroloji uyardı

Meteorolojiden uyarı geldi! "Kısa süreli acil uyarı" koduyla geçilen uyarıda bugün batı bölgelerinden başlayarak kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu. İstanbul'da ise gece yarısından itibaren kar yağışı görülebilir...

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı. Yağışların bugün batı bölgelerinde, Perşembe gününe kadar ise Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurtta görüleceği tahmin edildi.

"Kısa Süreli Acil" koduyla geçilen uyarıda ise sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuvvetli yağışın beklendiğini açıklandı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; gece saatlerinden itibaren yurt Orta Akdeniz’den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların bugün batı bölgelerde, Çarşamba ve Perşembe günü, Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurtta görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının bugün iç bölgelerde, Çarşamba günü batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.

Bugün için yapılan uyarıya göre yağışlar; İzmir, Aydın, Muğla ile Antalya'nın batı ve doğu ilçeleri olan Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da kuvvetli olacak. Yağışlardan dolayı yaşanabilecek ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# metoroloji # yağmur # uyarı # yağış