FETÖ'de arşiv paniği! Örgüt içi cinayetler işlenebilir

FETÖ’nün emniyet arşivinin ele geçmesi sonrasında diğer kurumlarda da panik yaşandığı, Pensilvanya’dan verilen talimatta örgüt arşivlerinin acilen yurt dışına çıkarılmasının istendiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı kaynakları, Pensilvanya’nın şüphelenilen örgüt elemanlarını susturmak için önümüzdeki dönemde örgüt içi cinayet talimatı verebileceğine dikkat çekti.

FETÖ'de arşiv paniği! Örgüt içi cinayetler işlenebilir

FETÖ’nün emniyet arşivinin ele geçirilmesinin örgütte büyük paniğe yol açtığı belirlendi. FETÖ en güçlü olduğu emniyetteki yapılanması tamamen açığa çıkarken, bu durum diğer kurumlardaki FETÖ mensuplarını da telaşlandırdı. Halk oylaması sırasında operasyonun nispeten yavaşlaması nedeniyle zaman kazanan örgütün emniyet arşivinin ele geçirilmesi sonrası şok yaşadığı ve örgüt içi OHAL ilan ettikleri kaydedildi.

Aydınlık'ın haberine göre, kamuda çalışan ve bugüne kadar açığa çıkmamış olan FETÖ’cüler kendi kurumlarındaki arşivin ele geçirilmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceklerini tartışırken, örgütün dağılmayı önlemek için yeni taktikler geliştirmeye çalıştığı belirlendi. Yargı, bakanlıklar, MİT, ... gibi kurumlardaki arşivler yurt dışına çıkarılırken, geride iz bırakmamak için çaba gösterildiği, itirafçı olmalarından şüphelenilen isimlerin de gözetim altına alındığı iddia edildi.

GİZLİLİK TALİMATI

Bu arada Pensilvanya’dan örgütün imamlarına “gizlilik” talimatı verildiği bildirildi. Örgüt merkez imamlarının, “Emniyet arşivinin ele geçirilmesi örgüte vurulmuş en büyük darbe oldu. Bu durum affedilir bir durum değil. Onlarca yıllık emek yok oldu. Bu durumun diğer kurumlarda da yaşanması sonumuz olur. Bu nedenle önümüzdeki dönemde birinci görevimiz gizlilik. Eldeki tüm arşivler yurt dışına çıkarılmalı. Türkiye’de kesinlikle iz kalmamalı” değerlendirmesi yaptıkları bildirildi.

İMAMLAR YURT DIŞINA

Öte yandan örgütün, şu ana kadar açığa çıkmamış kritik isimlerin yurt dışına çıkarılması konusunda da karar aldığı ifade edildi. Çözülmenin hangi aşamada olduğunu kestiremeyen örgütün, çok şey bilen ve örgüt arşivini elinde tutan isimlerin bir an önce yurt dışına çıkarılması için bütçe ayırdığı, bazı örgüt elemanlarının aileleri ile birlikte bir süre yurt dışında tutulmasının örgütün güvenliği açısından önem taşıdığı vurgulandı. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, yurt dışına çıkarılacak elemanlar için özellikle Kanada, ABD, Kırgızisten ve bazı Afrika ülkeleri belirlendi. Örgütün bu ülkelerdeki durumu da dikkate alınarak kimin hangi ülkeye gönderileceği tespit edildi.

ÖRGÜT İÇİN CİNAYETLER İŞLEYEBİLİRLER

İÇİŞLERİ Bakanlığı kaynakları, Pensilvanya’nın şüphelenilen örgüt elemanlarını susturmak için önümüzdeki dönemde örgüt içi cinayet talimatı verebileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

FETÖ şu anda şaşkınlık içinde. Örgütü korumak için izledikleri bütün taktikler boş çıktı. İtirafçılarla soruşturmaları yanlış yönlendirme çabaları da boşa çıktı. Diğer tarikatlara girerek kritik isimleri koruma gayretleri de etkisiz oldu. Emniyet arşivi FETÖ için felaket oldu. Şimdi tam anlamıyla bir panik yaşıyorlar. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bazı isimlerin itirafçı olduğunu, ama kendilerine ‘örgüt içinde çalışmanı sürdür’ talimatı verildiğini düşünüyorlar. Şu anda kimin kendi adamları, kimin devletin adamı olduğu konusunda kuşkulular. Şüphelendikleri ve çözüleceğinden endişe ettikleri isimlerin örgüte zarar vermemesi için ölüm kararı vermeleri sürpriz olmaz. Bu, dünyada bu tür örgütlerde yaşanan klasik bir durumdur. Hatırlayın PKK’da da aynı şeyler yaşandı. Örgüt kadrolarını korumak ve ayakta kalmak için her yolu deneyebilir. Ama ‘kusursuz cinayet yoktur’ diye bir söz vardır. Örgüt ne yaparsa yapsın işi zor. Elde yeteri kadar bilgi havuzu oluşmuş durumda.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # pensilvanya # ohal # arşiv