Uçuşları ertelendi!

İspanya'da bir A400M uçağının ilk test uçuşunda düşmesi üzerine Hava Kuvvetleri bünyesindeki aynı tip iki uçağın uçuşları geçici olarak durduruldu. Yetkililer ilk testteki kazanın diğer uçakların güvensiz olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.

Uçuşları ertelendi!

Bir "Airbus A400M tipi" nakliye uçağının İspanya'da test uçuşu sırasında düşmesi üzerine Silahlı Kuvvetler envanterindeki aynı uçakların uçuşları askıya alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki iki adet "Airbus A400M" tipi nakliye uçağının uçuşları bir süreliğine ertelendi. Tedbir amaçlı kararın Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün talimatıyla alındığı belirtildi.

Uçuşların emniyet tedbileri kapsamında ertelendiği açıklanırken "Airbus A400M" tipi iki uçağın görevleri diğer nakliye uçaklarına devredildi. Askeri kaynaklar İspanya'da bir "A400M Atlas uçağının test uçuşunda düşmesinin, uçakların güvensiz olduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Yetkililer, bir uçağın teslim edilene kadar yaklaşık 3 bin saat test uçuşundan geçirildiğini hatırlattı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için üretilen bir adet A400M tipi Atlas nakliye uçağı ilk test uçuşunda İspanya'nın Sevilla kentinde düşmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # uçak # erteleme