Esad'dan Donald Trump açıklaması

Amerika-İran arasındaki gerilim sürüyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Donald Trump'ın hedef aldığı nükleer anlaşmayı "kazan-kazan anlaşması" olarak niteledi. Karşılıklı açıklamalara Rusya da dahil oldu. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da İran'ı "terörist devlet" olarak görmediklerini ve ilişkileri geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Esad'dan Donald Trump açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, nükleer anlaşmayı hedef alan açıklamalarına yanıt Tahran'dan geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Trump nükleer anlaşmayı okuyor ama kabul etmiyor." dedi. Ruhani anlaşmanın her iki tarafa da kazandıracak bir anlaşma olduğunu belirtti.

Tartışmaya Rusya da dahil oldu. Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov da Trump'ın "İran terörist devlettir" açıklamasına tepki gösterdi. Peskov, İran'ın terörist devlet olarak görmediklerini ve ilişkilerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Peskov, "İran ile iyi ilişkilere sahibiz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimize değer veriyoruz ve geliştirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Peskov ayrıca Trump ile yaptığı röportajda Putin için "katil" ifadesini kullanan sunucuyu da eleştirerek "Bu kabul edilemez, kanaldan özür bekliyoruz" dedi.

Öte yandan Amerika'da Trump'ın 7 ülke için imzaladığı vize yasağına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Karar mahkeme tarafından durdurulmuştu. Amerika Adalet Bakanlığı vize yasağı getiren başkanlık kararnamesi hakkında San Fransisco'daki Temyiz Mahkemesine bilgi notu verdi. Bilgi notunda kararın yeniden uygulanması talep edildi. Mahkemeye sunulan bilgi notunda kararın "Başkanın yasal otoritesinin uygulanması" olduğu belirtildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise Belçika medyasına verdiği röportajda Donald Trump ile ilgili olarak "Önceliğinin IŞİD ile mücadele olması umut vaadediyor. Ancak herhangi bir şey beklemek için erken" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # donald trump # esad # dimitri peskov