Ölmelerini bekliyorlar!

Ölüme mahkum edilen tek tutuklu emekli Albay Muzaffer Tekin değil. Kumpasın esaret kampı Silivri Cezaevi'nde güneş görmeyen rutubetli beton hücrelerinde çok sayıda yurtsever yaşam savaşı veriyor.

Ölmelerini bekliyorlar!

Silivri Cezaevi'nin beton hücreleri, yurtseverlerin sadede yıllarını değil hayatlarını da çalıyor. Kumpaslarla hedef alınanlar, Silivri Cezaevi'nin ağır koşullarıyla da mücadele ediyor.

Silivri'de yaşam mücadelesi veren tutsak yurtseverlerin sayısı şu an itibariyle on iki. bu rakam gün geçtikçe artıyor. Son olarak 7 yıldır Silivri'de yatan Kıbrıs Kahramanı Emekli Albay Muzaffer Tekin'e 4. evre pankreas kanseri teşhisi kondu.

İşte yaşam savaşı veren isimler...

75 yaşındaki Ergenekon tutuklusu Eski İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu. Hastalığına tam teşhis konulamadı, 3 haftadır yoğun bakımda.

Balyoz tutuklusu Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un 3. kez açık kalp ameliyatı oldu, Ölümün kıyısından döndü.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz... Kanser!!! Tutuklandıktan bu yana tam 31 ameliyat geçirdi. Savunması bile 20 dakika içinde hasta yatağında alındı.

Ergenekon tutuklusu Eski İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu. Yaklaşık 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde ve sadece bir yıl içinde 38 kez hastaneye sevk edildi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, böbrek üstü bezlerinde tümör var. Diyabet, yüksek tansiyon, prostat ise diğer hastalıklarının bir kaçı.

Emekli Tümgeneral Rıfkı Refik Durusoy, Böbrek kanseri nedeniyle bir böbreğini kaybetti, üçüncü evre böbrek yetmezliğine yakalandı.

Deniz Kurmay Albay Levent Kerim Uça, beyninde ur tespit edildi. Ağır bir ameliyat geçiren Uça, her an felç geçirebilir.

Balyoz davasından 18 yıl hüküm verilen ve cezaevinde kanser olan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın cezası, tedavisi için 6 ay ertelendi.

Emekli Korgeneral Doğan Temel, yumuşak doku kanseri.

Emekli Albay Mehmet Yoleri, 2 kez kalp krizi geçirdi.

SESAR Araştırmalar Merkezi Başkanı İsmail Yıldız, bilincini kaybetti.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr

# kanser # silivri cezaevi # kumpas