Kadın polise sevgilisinin vurulmasında 15 yıl hapis istemi

DİYARBAKIR'da, inşaat şirketinde yöneticilik yapan sevgilisi 34 yaşındaki Osman Yelfe'yi silahla vurduğu iddiasıyla tutuklanan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli kadın polis memuru 31 yaşındaki M.Y.K. hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kadın polise sevgilisinin vurulmasında 15 yıl hapis istemi

Diyarbakır'da, 9 Şubat 2015'te sevgilisi Osman Yelfe'yi silahla vurarak ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru M.Y.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, polis memuru M.Y.K.'nın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianameyi kabul eden 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, sanık M.Y.K.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ

İddianamede, mağdur Osman Yelfe'nin çene altından silahla vurulduğu, hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı ve sol gözünü kaybettiği belirtildi. Sanık M.Y.K. iddianamede yer alan ifadesinde, Osman Yelfe ile uzun süreden beri arkadaşlıkları olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Evlenmeyi düşünüyoruz. Olaydan önce beni aldattığını duydum. Bu nedenle ayrılmak istedim. Ancak sonra barıştık. Olaydan önceki gün hastane ziyareti için Diyarbakır'a geldi. Akşam benim evimde kaldı. Sabah çıkmak için hazırlık yaparken telefonuna bir mesaj geldi. Beni aldattığını düşünerek tartıştık. Sonra yanıma gelerek 'Seni evli bir kadınla aldattım, özür dilerim' dedi. O anda beni öpüp sarılmaya çalıştı. Elimle geri itince oturma odasına gitti. Bir süre sonra odaya gitmem için bana seslendi. Ben odaya yönelince silah sesi geldi. Yanına gittiğimde kanlar içinde, gözü dışarı fırlamış şekilde yatıyordu. Mağdur kendi kendini vurdu."

İNTİHAR EDİP ETMEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM

Mağdur Osman Yelfe ise iddianamede yer alan ifadesinde, olay anında televizyon izlediğini belirterek, "Şüpheli yan odada bulunuyordu. Son dönemlerde bana karşı kıskançlık göstermeye başladı. Olay günü tartışmadan sonra oturma odasına gittim. Bu sırada yanımda değildi. Tartışmanın etkisiyle çantasından silahını alıp kendisine seslendim. Sonrasını hatırlamıyorum. Beni şüpheli vurmadı. İntihar edip etmediğimi de hatırlamıyorum"dedi.

PANTOLON VE KEMERİNDE BARUT İZİ BULUNMADI

İddianamede, mağdurun çene altından bir kez vurulmasına rağmen olay yerinde 3 adet boş kovan, evin değişik yerlerinde de aynı çapta 3 adet mermi çekirdeği bulunduğu belirtildi. İncelemede mermilerin şüphelinin silahından atıldığının tespit edildiğini kaydeden savcı, bu durumun M.Y.K.'nın aleyhine delil olduğunu vurguladı. Şüphelinin silahını temizlerken ateş aldığı ve evde bulunan boş kovanların o zamandan kaldığı yönünde ifade verdiğini belirten savcı; mağdurun elinde, silahı çenesine tutacak şekilde pantolon ve kemerinde barut izine rastlanmadığını kaydetti. Osman Yelfe'nin omuzlarında ve göğsünde tırnak izlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin elinde barut izine rastlanmadığı ifade edildi.

ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETTİĞİ YÖNÜNDE YETERLİ ŞÜPHE VAR

İddianamede, olay anında üçüncü bir şahsın evde bulunduğuna dair delil bulunamadığı belirtilirken, görgü tanığı bulunmaması ve mağdurun yetersiz ifadesi nedeniyle vurulma olayının nasıl gerçekleştiğinin tam olarak tespit edilemediği kaydedildi. Savcı, olay günü mağdur ve şüpheli arasında tartışma yaşandığını ve polis memuru M.Y.K.'nın bir şekilde tabanca ile mağduru çene altından vurduğunu belirtti. Olayda mağdurun tabancaya dokunmuş olabileceğini belirten savcı, evde 3 adet boş kovan bulunması nedeniyle birden fazla kez ateş edildiğinin değerlendirildiğini kaydetti. Şüphelinin mağduru öldürmek amacıyla tabanca ile vurarak atılı suçu işlediği yönünde yeterli şüphe oluştuğunu vurgulayan savcı, polis memuru M.Y.K.'nın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık M.Y.K.'nın tutuksuz olarak yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

# polis # diyarbakır # kadın # sevgili