Moon Putin'i ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, göreve geldiği Mayıs 2017’den beri Rusya’ya ilk kez giden Güney Kore lideri Moon Jae-in ile Moskova’da bir araya geldi. Putin, Moon’a Rusya’nın Kore Yarımadası'ndaki sorunların çözümü için kendi payına düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Güney Kore lideri Moon Jae-in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Moskova'da ziyaret etti.

Böylece Moon 20 yıl sonra Rusya'ya giden ilk Güney Kore lideri oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Kore Yarımadası'ndaki sorunların çözümü için çabalamaya devam edeceğini söyledi.

Putin ayrıca Pyongyang'ın nükleer programı ve uluslararası diğer sorunların çözümünde Moskova ve Seul’ün tutumlarının benzeştiğini belirtti.

Moon da, Putin’le birçok konuda benzer görüşlere sahip olduğunu kaydetti. Ayrıca görüşmede ikili ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi, Uzak Doğu, Avrasya’nın geliştirilmesi ve Kore ile Rusya halklarının refah düzeyinin arttırılması konularını ele aldıklarını belirtti.

3 günlük ziyaret için Rusya’ya giden Güney Kore lideri Moon'un FIFA 2018 Dünya Kupası kapsamında ülkesini Meksika ile yapacağı maçta desteklemek için Rostov-na-Donu kentine gitmesi de bekleniyor.

ulusal.com.tr

# Putin # ziyaret # moon