Şırnaklı aileler PKK'ya karşı yürüdü

Terör mağduru aileler, PKK’nın kaçırdığı evlatları için Şırnak sokaklarında ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdüler. HDP Şırnak İl Binası önünde evlatlarını isteyen aileler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" sloganları attı.

Şırnaklı aileler PKK'ya karşı yürüdü

Evlatlarının HDP tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen aileler Şırnak’ta eylem yaptı. Şırnaklı kadınlar ile şehit ve gazi aileleri yürüyüşte, annelerin yanında yer aldı. HDP Şırnak İl Başkanlığı önüne kadar yürüyüş yapan terör mağdurlarının, bir elinde Türk Bayrağı, diğer elinde ise evlatlarının fotoğrafı vardı.

13 haftadır eylemlerine devam eden Şırnaklı kadınlar evlatlarını alana kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı.

Eyleme katılan baba Emin Aslan, oğlu Doğan'ın 2015 yılında 14 yaşında iken dağa kaçırıldığını söyledi. Anne Hamdiye Aslan'da, HDP'nin oğlunu PKK'ya sattığını ve çocuğunu istediğini ifade etti.

5 yıl önce dağa kaçırılan Metin Üstek'in babası Ömer Üstek, oğlu için yürüyüşe katıldığını ve gerekirse ölene kadar eylem yapacaklarını belirtti. Üstek, "HDP'den davacıyım" dedi.

Terör mağduru ailelere destek vermek için yürüyüşe katılan Gamze Çırak ise Almanya'da kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve kızına kavuşabilmek için imza kampanyası başlatan Maide Anneye destek çağrısında bulundu.

Aileler, sık sık "kahrolsun PKK iş birlikçi HDP", "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarını attı.

# pkk # hdp # terör # şırnak # evlat