Ocak ayına ait ithalat ihracat değer endeksi açıklandı

Türkiye'nin üretim ve tüketim verilerini yansıtan Ocak ayına ait ithalat ihracat değer endeksi açıklandı. Buna göre Ocak ayında ihracat birim değer endeksinde binde 6, ithalat birim değer endeksinde ise yüzde 6,3 oranında artış yaşandı.

Ocak ayına ait ithalat ihracat değer endeksi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılının ilk ayına ait dış ticaret endekslerini açıkladı.

Buna göre, ihracat birim değer endeksi geçen yılın aynı ayına göre binde 6 oranında arttı. Endeks aynı dönemde gıda, içecek ve tütünde yüzde 9, imalat sanayisinde binde 7 azalırken, yakıt hariç hammaddelerde yüzde 7,6 yakıtlarda yüzde 46 yükseldi.

İthalat birim değer endeksi ise aynı dönemde yüzde 6,3 arttı. Endeks gıda, içecek ve tütünde yüzde 4,8 azalırken, yakıt hariç ham maddelerde yüzde 10,2, yakıtlarda yüzde 22,8 ve imalat sanayisinde yüzde 1,4 yükseldi.

İhracat miktar endeksi ise son 1 yılda yüzde 17,3 arttı. Gıda, içecek ve tütündeki artış yüzde 24,2 yakıt hariç ham maddelerde yüzde 29,9, yakıtlarda yüzde 19,5 ve imalat sanayisinde yüzde 12,6 yükseliş oldu.

İthalat miktar endeksindeki artış yüzde 9 oldu. Gıda, içecek ve tütünde yüzde 16,2 yakıt hariç ham maddelerde yüzde 13,3 yakıtlarda yüzde 15,9 ve imalat sanayinde yüzde 4,6 artış gerçekleşti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # ihracat # endeks