HDP'den PKK'ya paravan açıklama

Yangın saldırılarını PKK üstlendi, HDP "yönetemiyor" açıklamasıyla eleştiri oklarını hükümete çevirdi. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP, yangınlara ilişkin PKK gerçeğini "iftira" olarak niteledi.

HDP'den PKK'ya paravan açıklama

Yangınları iklim krizine bağladı, terör gerçeğini propaganda kutuplaştırma diye niteledi. Terör partisi HDPPKK'yı kurtarma gayretine girişti.

Türkiye PKK'nın yangın saldırıları ile mücadele ederken, terör örgütünün uzantısı HDP'den bir açıklama geldi. Partinin Ekoloji Komisyonundan yapılan açıklamada hükümete yönelik "yönetememezlik" ithamları yer aldı.

"Yaklaşmakta olan ekolojik felakete ve iklim krizine karşı hayata tutunma sebebimiz olan ormanlarımız ve su varlıklarımız rant odaklı iktidar yakını sermayenin çıkarları için kurban edilmiştir. Yaşamı savunan köylüler, ekolojistler, bilim insanları ve gazeteciler kriminalize edilerek sorunun karartılması sağlanmış ve ekolojik varlıklarımızın sömürüsüne, yok oluşuna yol açılmıştır."

HDP, halkın PKK'nın yangınların ardında olduğunu görmesini de "iftira" ve "propaganda" olarak nitelendirdi. PKK'nın uzantısı Ateşin Çocukları'nın itiraflarını ise HDP görmezden geldi.

Halkların Demokratik Partisi Ekoloji Komisyonu olarak defalarca iklim krizinin seller, sıcak dalgaları, kuraklık ve orman yangınları olarak kendisini gösterdiğine dair uyarılarda bulunduk. Fakat bu uyarılar, kurulan çıkar düzenini koruma adına “terör” iftiralarıyla bastırıldı. Toplum korkunç propagandalarla kutuplaştırıldı; bilimsel gerçeklerden, aklıselimden, kardeşlikten, hoşgörüden ve birlikte yaşama ümidinden koparıldı."

HDP, yangınlardan hükümeti sorumlu tuttu. HDP, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik de ormanların yanmasına müsaade ettiği iftirasında bulundu.

# türkiye # pkk # hdp # yangın # parti # terör # hükümet # Bekir Pakdemirli # terörizm